Stress

14 oktober 2019, 16:49

De grootste verstoorder van je hele hormoonhuishouding is cortisol: het hormoon dat je lichaam aanmaakt bij teveel en te langdurige stress.

Cortisol is een sloophormoon voor je lichaam als het te lang duurt. Het geeft nare klachten zoals; opgejaagd gevoel, slaap problemen, moeheid en stemmingswisselingen. Het kan letterlijk de eiwitten van je haren, nagels, huid en spieren opeten, want het heeft die eiwitten nodig als grondstof. Je lichaam zal er alles aan doen om je te laten overleven: met een rimpelige huid en brokkelige nagels kan je nog prima overleven denkt het. En terecht.

De beste remedie tegen stress is om er iets tegenover te zetten: meestal is dit ontspanning. Ontspanning is voor iedereen verschillend. De een met een goed boek de ander maakt een stevige wandeling. Zoek en vind voor jou een gezonde vorm van ontspanning die werkt voor jou, waardoor je echt kan voelen dat de stress uit je lichaam trekt. Gebruik deze vorm van ontspanning vaker en maak er tijd en ruimte voor in je leven. Al denk je dat jij het niet zo nodig hebt, je lichaam heeft het wel heel hard nodig. En je bent het waard! Wees lief voor jij lijf dan is je lijf dat ook voor jou!

HAPPY LIJF, HAPPY WIJF!