Weg met deze 10 boosdoeners!

15 april, 19:25

Deze voedingsmiddelen kosten je energie en verstoren je hormonale balans. Laat ze zoveel mogelijk wel en ervaar het verschil!

1. Gefrituurde voeding, om te frituren wordt er meerstal goedkope plantaardige olie gebruikt. Deze oxideert snel en vormt daardoor schadelijke stoffen.

2. Kant-en-klaar, deze zitten vol met suikers, ongezonde vetten, zout en allerlei ongezonde toevoegingen zoals smaakversterkers. Veel vulling en weinig voeding.

3. "Gezonde" koeken, bestaan niet! Koeken en graanrepen bevatten veel suikers, lees de etiketten!

4. Smoothies met alleen fruit, lijkt erg gezond maar bevat veel suiker. Je bloedsuikerspiegel gaat enorm pieken. Een smoothie met 1 stuk fruit en de rest groenten en gezonde vetten zoals avocado is een beter alternatief.

5. Varkensvlees, bevat veel histamine en kan hierdoor ontstekingen en allergieën verergeren.

6. Light producten: ze bevatten vaak minder vet maar om de smaak te behouden zit er meer suiker en/of zout in. Of de fabrikant gebruikt aspartaam of andere zoetstoffen die de darmflora uit balans brengen en de drang naar zoet instant houd.

7. Cafeine: jaagt je cortisol de lucht in. Beperk je kopje koffie tot 2 per dag en niet op nuchtere maag. Drink geen cola of energiedrankjes.

8. Alcohol: Bier en wijn hebben een oestrogeen verhogend en testosteron verlagend effect en zijn daarom voor mannen en vrouwen niet hormoonproof.

9. Glutenvrije producten: vaak raad ik aan om glutenvrij/glutenarm te eten omdat veel mensen hier goed op reageren. Dat wil niet zeggen dat je producten moet vervangen voor glutenvrije producten uit de supermarkt. Deze zijn vaak bewerkt en bevatten veel suiker en ongewenste toevoegingen.

10. Vruchtensappen en frisdrank: ze bevatten gewoonweg veel suiker en houden de drang naar zoet instant ook de light varianten!