Blog

Welke hormonen beïnvloeden je gewicht?

Welke hormonen beïnvloeden je gewicht?

14 april, 11:20 Schildklierhormoon: een goede werking van je schildklier en voldoende schildklierhormoon zijn belangrijk voor de stofwisseling en vetverbranding. Eet daarom niet te weinig calorieën, crashdieeten hebben een negatieve invloed op de schildklier. Eet voldoende eiwitten. Voeding rijk aan jodium, zink, selenium en vitamine B en C zijn nodig voor een goede werking van de schildklier. Testosteron: Zorgt voor een goede spieropbouw en vetafbraak en is dus belangrijk voor een mooi figuur en vermindert cellulite. Eet voldoende eiwitten en gezonde vetten. Voeding rijk aan zink en magnesium is nodig voor de productie van testosteron. Groeihormoon: speelt een belangrijke rol in de vetverbranding en energie. Dit hormoon zorgt ook voor stevigheid van de spieren en dus voor een goed figuur. Beide hormonen testosteron en groeihormoon worden geboost door krachttraining!! DHEA: zorgt voor spieraanmaak en vetverbranding kan worden omgezet in verschillende geslachtshormonen (testosteron, progesteron en oestrogeen) DHEA zorgt ook voor een goed werkend immuunsysteem. Gezonde vetten (uit ghee, kokosolie en eieren) en voeding met vit C zijn aan te raden. Melatonine: ons slaaphormoon, slapen is een must voor je herstel en een gezond gewicht. Slaap jij slecht dan kan het zomaar zijn dat je geen gewicht kan verliezen. Progesteron: heeft een rustgevende werking en zorgt voor een goede afvoer van vocht. Vermijd suikers, e-nummers en bewerkte voeding. Oestrogeen: kan zorgen voor overgewicht als er een tekort is aan progesteron bij mannen veroorzaakt een teveel aan oestrogeen borstvorming. Oestrogeen sla je op in je vetcellen. Verlaag jij je vetpercentage dan daalt ook je oestrogeenlevel. Voeding rijk aan DIM en kelp helpen om oestrogeen af te breken, groene groenten en koolsoorten. Insuline: zorgt voor een mooie bloedsuikerspiegel, door bloedsuikerspiegel dips loop je risico om na de maaltijd meer te gaan snaaien. Eet 3 maaltijden per dag en vermijd suiker rijke tussendoortjes Cortisol: ons stresshormoon stimuleert vetopslag op de buik. Zorg voor voldoende ontspanning en rust.
Suiker en Insuline

Suiker en Insuline

27 februari, 09:27 De kracht van insuline voor een gezond leven! Laten we het hebben over insuline en hoe het een cruciale rol speelt in onze gezondheid!
Hoe verhoog je jou weerstand?

Hoe verhoog je jou weerstand?

19 maart 2020, 08:14 We weten allemaal dat het hebben van een goede weerstand, ook wel bekend als immuunsysteem, belangrijk is voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat als je een virus te pakken hebt, de kans dat je er minder ziek van wordt groter is. Nu in deze tijd met alle zorgen om het Corona virus is het verstandig om je immuunsysteem sterk te houden. Maar hoe kan je dat nu precies doen?
TEN DAYS DETOX DIET

TEN DAYS DETOX DIET

06 januari 2020, 09:59 Is het herkenbaar? Tijdens de feestdagen heb je net iets teveel gegeten en gedronken? De feestdagen zitten altijd voor met verleidingen. Januari is dan de maand om weer met je voeding en gezondheid aan de slag te gaan! Je weer schoon en energiek voelen en dan natuurlijk voor de lange termijn. Een goede kickstart is dan de 10 dagen detox.
Tips voor een goede spijsvertering.

Tips voor een goede spijsvertering.

19 december 2019, 08:43 Overgewicht door een slechte spijsvertering het kan! Spijsvertering, het verteren van de spijzen die we eten oftewel voedselvertering. De spijsvertering is een samenwerking van drie regelsystemen: - de lever - het maag-darmkanaal - de bijnieren. Een slechte spijsvertering kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Denk hierbij aan een hogere vatbaarheid voor schimmels, infecties, allergieën, huidklachten en vermoeidheid. Een gezonde darm daarentegen, stimuleert een hogere fysieke en psychische weerstand. 💪🏻🧠 Waarom is dit nou zo belangrijk? Onze lichaamscellen moeten energie verbranden en daarmee allerlei processen in gang houden. Energie halen we uit voedingsstoffen en om die bij de cellen te krijgen hebben we een goede darmwerking nodig. Onze darmen moeten deze voeding opnemen. Als er ergens in de vertering iets mis gaat dan worden er ook minder voedingsstoffen opgenomen. Dit kan lijden tot verschillende klachten zoals weinig energie, darmklachten, buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid en dus ook niet kunnen afvallen. In de praktijk zie ik veel darmproblemen, vaak word het als normaal beschouwd maar het is niet normaal als je maar eens in de drie dagen ontlasting hebt of vaak buikpijn hebt. Ook zie je dat als de voedselvertering goed verloopt mensen veel makkelijker afvallen. Wat is nu een goede spijsvertering? Hoe ziet normale ontlasting eruit? Je ontlasting is goed als het een vaste vorm heeft, je geen toiletpapier nodig hebt en geen toiletborstel.