Blog

Tips voor een goede spijsvertering.

Tips voor een goede spijsvertering.

19 december 2019, 08:43 Overgewicht door een slechte spijsvertering het kan! Spijsvertering, het verteren van de spijzen die we eten oftewel voedselvertering. De spijsvertering is een samenwerking van drie regelsystemen: - de lever - het maag-darmkanaal - de bijnieren. Een slechte spijsvertering kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Denk hierbij aan een hogere vatbaarheid voor schimmels, infecties, allergieën, huidklachten en vermoeidheid. Een gezonde darm daarentegen, stimuleert een hogere fysieke en psychische weerstand. 💪🏻🧠 Waarom is dit nou zo belangrijk? Onze lichaamscellen moeten energie verbranden en daarmee allerlei processen in gang houden. Energie halen we uit voedingsstoffen en om die bij de cellen te krijgen hebben we een goede darmwerking nodig. Onze darmen moeten deze voeding opnemen. Als er ergens in de vertering iets mis gaat dan worden er ook minder voedingsstoffen opgenomen. Dit kan lijden tot verschillende klachten zoals weinig energie, darmklachten, buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid en dus ook niet kunnen afvallen. In de praktijk zie ik veel darmproblemen, vaak word het als normaal beschouwd maar het is niet normaal als je maar eens in de drie dagen ontlasting hebt of vaak buikpijn hebt. Ook zie je dat als de voedselvertering goed verloopt mensen veel makkelijker afvallen. Wat is nu een goede spijsvertering? Hoe ziet normale ontlasting eruit? Je ontlasting is goed als het een vaste vorm heeft, je geen toiletpapier nodig hebt en geen toiletborstel.
Wereld Menopauzedag 18 oktober

Wereld Menopauzedag 18 oktober

18 oktober 2019, 20:52 De menopauze is de laatste menstruatie van de vrouw. Meestal weet je dit pas een jaar later. Als er een jaar geen menstruatie is geweest dan is de kans klein dat er nog een cyclus optreedt. De oorzaak hiervan is dat de eicellen oftewel de Graafse follikels opgeraakt zijn.
Stress

Stress

14 oktober 2019, 16:49 De grootste verstoorder van je hele hormoonhuishouding is cortisol: het hormoon dat je lichaam aanmaakt bij teveel en te langdurige stress.